Truffle shop

ISTARSKO ZLATO

Gotovo stoljeće dugu tradiciju traganja za tartufima u obitelji Bartolić danas nastavlja obiteljska tvrtka TARTUFI ISTRA, nudeći svojim gostima nezaboravnu avanturu lova na tartufe, kušanje istarskih delicija s tartufima, te niz atraktivnih proizvoda od tartufa u svom dućanu i kušaonici u Motovunu.

Tartufi su cijenjene podzemne gljive afrodizijačkih svojstava. Motovunska šuma je najveće stanište bijelog tartufa na svijetu, a u njoj uspijeva i više vrsta crnih tartufa. Uz druge poznate istarske delicije – istarski pršut, autohtona vina malvaziju i teran, istarski kravlji i ovčji sir, najbolje maslinovo ulje na svijetu, izvrstan med, domaće rakije, meso istarskog goveda boškarina i druge – istarski su tartufi, crni i bijeli, gastronomski dragulji istarskog podneblja.

LOV NA TARTUFE

Pridružite nam se u lovu na tartufe, istarsko zlato. S dresiranim psima tragačima ući ćemo u Motovunsku šumu i pratiti njihovo kretanje. Psi će nanjušiti tartufe i na tom mjestu početi žustro grebati tlo šapama. Pohvalit ćemo ih i nagraditi za njihovo otkriće, i zatim nastaviti kopati gdje je pas počeo, nježno razgrćući zemlju lopaticom. Pronađeni tartuf izvadit ćemo rukom, nježno s njega otresti zemlju, i čim ga pomirišemo osjetit ćemo kako smo višestruko nagrađeni za svoj trud.

U dućanu i kušaonici tvrtke TARTUFI ISTRA, odmah do drevnog zvonika uz motovunsku župnu crkvu Sv. Stjepana, sezonski se nude svježi bijeli i crni tartufi, te razne namirnice aromatizirane tartufima – maslinovo ulje, maslac, sol, med, čokolada, sir, kikiriki, kobasice i salame, slani i slatki namazi, te izbor vina, rakija i maslinovih ulja.

Lovcima na tartufe nudimo i smještaj s doručkom u objektu Bed & breakfast Antico.

Rezervirajte svoj posjet


soapwatch
embedgooglemap.net